Intermediair Tussenpersoon of bemiddelaar

Synoniemen

Bemiddeling - Bemiddelend - Bemiddelaar - Blad voor afgestudeerden - Intermedium - In het midden gelegen - Medium - Persoonsbenaming - Tussenliggend - Tussenpersoon - Verbindingsman - Vertrouwensman - Waarnemend

Definitie en betekenis

Een intermediair is een bemiddelaar of een tussenpersoon. Intermediair betekent letterlijk 'in het midden' en staat dus tussen de twee partijen.

De energie intermediair als persoon is iemand die diensten aanbiedt, zoals ondersteuning bij inkoop en beheer van de energieportefeuille. De taak van de intermediair is om te bemiddelen tussen de aanbieder van product, bijvoorbeeld elektra, en de gebruiker. De intermediair kan betaald worden door de aanbieder, maar ook door de klant. Over het algemeen dient de intermediair het belang van diegene die hem betaald. Een goede intermediair is transparant in zijn verdienmodel en levert een toegevoegde waarde met de bemiddeling en/of ondersteuning.

Er bestaat nog niet zoiets als een 'gecertificeerd energie intermediair' of 'erkend energiemarkt adviseur'. Wel is er een beroepsvereniging van energieadviseurs en die biedt de mogelijkheid tot het verkrijgen van de beschermde titel 'Register Energie Adviseur' (rea). Dit betreft echter een relatief klein aantal hoogopgeleide adviseurs en zeer gericht op het grotere geheel en (overheids)organen.

Daardoor blijft het voor een gemiddelde gebruiker erg lastig om het kaf van het koren te scheiden.

Nog meer informatie over de ENERGIEMARKT in Nederland   Vragen of suggesties