E.ON

E.ON

E.ON Benelux was een onderdeel van E.ON AG, een Duits energiebedrijf dat is ontstaan door een fusie van VEBA en VIAG in 2000. De oorsprong gaat terug tot 1941 met een hoofdkantoor in Düsseldorf.

Met de overname van Electriciteitsbedrijf Zuid-Holland in 2000 werd E.ON ook in Nederland actief. E.ON Benelux met het hoofdkantoor eerst in Rotterdam en later Eindhoven, werd energieleverancier in 2005 door de overname van het Eindhovense NRE Energie (met online label Enerfree). E.ON AG, als een van de grootste nutsbedrijven ter wereld, produceert en levert elektriciteit, warmte en gas. Ze hebben een sterke marktpositie op de Europese gas- en elektriciteitsmarkt en zijn ook nog actief in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Scandinavië en Rusland. Voor Nederland leverde ze aan particuliere klanten en zijn een van de grootste energieleveranciers voor de zakelijke markt.

Het Duitse energiebedrijf Eon splitste in 2016 in een 'nieuw' en een 'traditioneel' energiebedrijf; E.ON behield de duurzame tak, consumentendiensten en het netbeheer, terwijl nieuwkomer Uniper de conventionele centrales behield. De Nederlandse (en Belgische) leveringscontracten die Eon had afgesloten kwamen bij Uniper terecht en bleven – door een licentie-overeenkomst - ook gewoon de naam E.ON voeren.

In februari 2018 maakt Eneco bekend de 200.000 Nederlandse klanten over te nemen en daarmee verdwijnt de naam E.ON als Nederlandse energieleverancier. De Belgische klanten blijven bij Uniper, maar ook zij zullen een nieuwe naam op hun contracten krijgen.

Contact details


Overgenomen
Nog meer informatie over de ENERGIEMARKT in Nederland   Vragen of suggesties